Traseul Puzdrelor

Distanța: 26 km, 2000 m dif. nivel+

Traseu: foarte dificil

Categorii: Feminin 18-29; 30-39; 40-49; 50+; open • Masculin 18-29; 30-39; 40-49; 50-59; 60+; open
Se ia în considerare vârsta împlinită în data de 2 iulie 2022. 

Taxa de înscriere: 150 lei până la 28 februarie 2022, 180 lei din 1 martie 2022

Termen de înregistrare: 12 iunie

Număr concurenți: 250

Timp limită: la km 9 (primul punct de alimentare)

START: 2 iulie

Echipamentul obligatoriu va fi verificat înainte de concurs și aleator, pe traseu:

– minim un bidon de 0.33/0.5 l, plin cu lichid la start
– alimente (minim două batoane sau geluri la start)
– rucsac sau borsetă
– pantaloni lungi (sau peste genunchi și ciorapi până sub genunchi)
– tricou cu mânecă lungă (sau un tricou cu mâneci scurte + mâneci)
– hanorac de ploaie (foiță)
– folie de supraviețuire
– șapcă sau buff 
– pantofi de alergare cu talpă profilată
– telefon
– număr de concurs (primit în pachetul de start)

Lipsa oricărui element din echipamentul obligatoriu va fi penalizat cu 10 minute. Lipsa foiței de vânt/ploaie și a foliei de supraviețuire implică descalificarea concurentului. 

ATENȚIE! Nu vom avea pahare pe traseu, este obligația concurentului să dispună de recipiente din care să servească lichide la punctele de hidratare.  

Listă participanți

DESCARCĂ TRASEUL ÎN FORMAT .GPX

Traseul Puzdrelor pornește din Stațiunea Borșa, aflată la 850 m altitudine, de la baza noii pârtii olimpice de schi. Traversează stațiunea, urcă pe valea Fântânii (pe lângă pârâul alimentat de apele Cascadei Cailor), apoi trece în valea Cimpoioasa. Urcă pe lângă cascada Cimpoioasa până la cota de 1500 m. Aici este primul punct de hidratare (5.5 km). Se continuă apoi pe curbă de nivel peste piciorul Galațului. Se coboară în valea Negoiescului, în căldarea unde pe vremuri se afla singura cabană a munților Rodnei, Cabana Puzdrele, în trecut, centrul unui paradis de ski offpiste. Trecând pe sub cascada Puzdrele, lângă stâna modernă care suplinește cabana, veți găsi primul punct de alimentare (9 km) și TIMP LIMITĂ (2 ore de la start). 

Începe urcarea prin pădure, apoi prin jnepeniș și gol alpin, până pe vârful stâncos al Puzdrei Mari (2189 m), punctul cel mai înalt al traseului. Următorii kilometri le vom parcurge peste altitudinea de 2000 de m. Creasta Puzdrei întâlnește creasta principală în Tarnița Puzdrelor, unde va fi următorul punct de hidratare (12.5 km). Se urcă apoi vârfurile Anieșul Mare (2160 m), Laptelui (2100 m), Negoiescului (1960 m), Galațului (2050 m), coborând spre șaua Galațului. Continuăm pe linia crestei prin șaua Gărgălău, spre Vârful Gărgălău. Parcurgând creasta de după Vârful Gărgălău începe să coboare către Șaua Știol, și înainte de coborârea spre Cascada Cailor, ajunge la al doilea punct de alimentare (20 km). La Cascada Cailor luăm ultimele provizii (22 km) și coborâm spre vale pe marcajul triunghiul roșu, ajungând la prima porțiune cu asfalt (odată parcursă în urcare la începutul concursului).  

Această probă este recomandată alergătorilor experimentați și bine antrenați. *

La această probă pot participa concurenți care la data de 1.07.2022 au împlinit 18 ani. Concurenții care termină acest traseu vor primi puncte pentru Circuitul Carpaților.

* organizatorii își rezervă dreptul de a introduce puncte de control și timpi limită, cu notificarea prealabilă a concurenților.