Despre concurs

Cui se adresează Rodnei Sky Race?

Fiind situat departe în nordul țării cei care se deplasează până aici merită să petreacă 2-3 zile. Pentru acest lucru este ideal Complexul Turistic Borșa.

Competiția outdoor de puternic caracter montan organizată în țara rododendronilor și a caprelor negre, combină traseele neamenajate şi neprotejate, drumurile publice şi forestiere, potecile marcate şi nemarcate, pantele cu înclinare mare şi zonele accidentate în așa fel încât să arate adevărata față și valoare a zonei. Vizitarea zonei în alergare sau plimbare este un program atractiv, pentru o revenire după concurs.

Prima ediție Rodnei Sky Race a fost organizată în 2014 (s-a numit atunci Runsilvania Sky Race) s-a bucurat de aprecierea alergătorilor care căutau ceva nou ca și locație și stil. Evenimentul a fost conceput ca un weekend activ pentru familiile care practică sporturi montane.

Competiția se desfășoară pe 2 trasee, pregătite pentru alergători tineri sau mai puțin tineri, rapizi sau lenți, avansați sau începători, cu scopul de a oferi un weekend activ pentru toți membrii familiilor care practică sporturi montane.

Traseul Puzdrelor se adresează celori tari ca muntele. Are 29.5 de km lungime, cu diferență de nivel de 2200 m. Urcă la 2180 m și are kilometri buni, în care nu coboară sub 2000.

Traseul Galațului are „doar” 21 km lungime și 1300 m diferență de nivel. Urcă peste 1800 m dar este mai puțin dur, având porțiuni comune cu traseul Puzdrelor. Se adresează celor care nu au încă curajul de a alerga printre nori.

Din anul 2019 am introdus o nouă probă, un alt tip de traseu pentru concurenții cărora le place pulsul ridicat și provocările adevărate: Rodnei Vertical, un concurs cu o ascensiune mare pe o distanță relativ scurtă. Această cursă este pe moment într-un stadiu de reorganizare.

Circuitul Carpaților de Alergare Montană
Circuitul Carpaților este o înșiruire ce curse, care doresc să acopere teritorial și ca diversitate toată zona muntoasă a țării. Sunt curse grele sau rapide individuale sau de echipă. Participarea la fiecare sau la majoritatea lor reprezintă o provocare care se premiează anual la Gala Circuitului Carpaților. Detali veți găsi pe pagina http://www.circuitulcarpatilor.org/